søndag den 23. juli 2017

Tenisti v Dillí bojujú s počasím. Kapitán Indov: Trápil by sa aj Djokovič

Sú zvyknutí na náročné tréningové dávky, dlhé zápasy - aj všetky možné klimatické podmienky.

Napriek tomu českej tenistu počasie v indickom Dillí zaskočilo. "Po hodine tréningu sa cítim ako po troch u nás," povedal Radek Štěpánek, v 36 rokoch najskúsenejší člen českého výberu.

Teploty siahajú v Dillí až k 38 stupňom. Väčšinu času panuje bezvetrie, tieň sa na centrálnom kurte v tenisovom komplexe rádžom Kumar Khanna hľadá ťažko.A k tomu ona vlhkosť…"Potí sa ruka, stále je potrebné sa utierať," povedala česká dvojka Lukáš Rosol, ktorý sa z horúčavy pravidelne chodia schladiť do bazéna.

India privítala Navrátilův výber podmienkami, ktoré si možno len ťažko zamilovať. "Keby sem prišiel Novak Djokovič, trápil by sa aj on," citoval denník Hindustan Times indického kapitána Ananda Armitraje.

A svetová jednotka Djokovič pritom patrí medzi k takmer neutahatelným hráčom…

Kapitán: zostavu už v hlave mám

Dojmy Čechov sa ale zlepšujú. Prvé dni sa v indickom žiary vydržali variť len hodinu, v stredu už si však pomaly privykali. "Dokázal som tam byť hodinu a štvrť," usmieval sa Jiří Veselý, ktorý je ako 40.hráč sveta prvýkrát v úlohe českej jednotky. "Prvýkrát sa cítim trochu lepšie. V piatok už budem pripravený, "sľubuje.

On by mal spolu s Rosolom (85. na rebríčku ATP) nastúpiť do piatkových dvojhier. Sobotňajší štvorhru odohrá Štěpánek s Rosolom či s Pavláskem. Druhá možnosť je pravdepodobnejšia, lebo kapitán Navrátil tvrdí: "Je možné, že sily rozprestriem medzi všetkých hráčov."

Môžu sa hodiť. Česi sú síce vo ví kendovom zápase podľa rebríčka favoriti, lenže domáci sú na zložité podmienky navyknutí lepšie.

"Myslím si, že počasie môže zašpiníte veľa miest na rebríčku. Obzvlášť v mužskom tenise nie je medzi 80. a 120. či 150.hráčom rebríčka veľký rozdiel, "dodal kapitán českého výberu. "A veľakrát sme sa navyše presvedčili, že rebríčky nerozhodujú, rozhoduje momentálna forma, počasie…"

Aj preto sú proroctvá ohľadom výsledku predčasná. Tým skôr, že počasie, na ktoré si Česi zvykajú, sa môže v piatok zmeniť - na ten deň meteorológovia predpovedajú dážď. A tak nie je vylúčené, že sa zápas bude dohrávať večer pod umelým osvetlením.

Bude to exotická, zradná - a dôležitá bitka.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar