fredag den 21. juli 2017

Európe vládne Barcelona, ​​vo finále Ligy majstrov porazila Juventus 3: 1

Už bežal nastavený čas, blížil sa koniec veľkého finále, keď Barcelona vyrazila k poslednému útoku. Do otvorenej obrany vnikol Neymar, ktorý prízemný strelou tretíkrát prekonal gólmana Buffona a rozhodol - 3: 1.

Turecký rozhodca Cakir potom už nenechal ani rozohrať a zápas ukončil. Záverečný hvizd spustil veľkolepé oslavy, ktoré budú v Katalánsku pokračovať ešte dlho.

Následne kapitán Xavi, ktorý nastúpil k poslednému zápasu za Barcelonu, prevzal nablýskaný pohár.

"We Are the Champions! "hrala slávna pieseň skupiny Queen, ktorá víťaza nikdy asi neomrzí. Vzduchom lietali konfety vo farbách Barcelony, fanúšikovia na tribúnach spievali a obranca Piqué odstřihával na pamiatku sieť z brány. stavkove bonusy

Barcelona má za sebou úchvatnú sezónu.Vyhrala španielsku ligu, domáci pohár a teraz tiež Ligu majstrov, takže skompletizovala takzvaný treble. V minulom ročníku pritom skončila úplne bez trofeje.

Všetko začalo, keď najsledovanejšie muž sobotňajšieho večera Messi v štvrtej minúte křížným pasom presunul hru na ľavú stranu. Už to stačilo, aby polovica Olympijského štadióna prajúca Barcelone začala euforicky skandovať: "Mééési! Mééési! "

A to ešte fanúšikovia nevedeli, čo sa stane čoskoro. Alba totiž okamžite sklepl na Neymara, ktorý už mohol zakončovať, ale…

……radšej loptu podržal a prihral Iniestovi, ktorý odovzdal ešte do lepšej pozície Rakitic. A ten ľavačkou s prehľadom a nekompromisne prekonal bezmocného brankára Buffona.

Gól - 1: 0!Tréner Enrique, vedie Barcelonu ešte len prvý rok, poskakoval pri postrannej čiary a pumpoval r ukami. Náhradníci, rovnako ako fanúšikovia, kričali nadšením, a ostatní hráči katalánskeho mužstva naskákali na šťastného chorvátskeho strelca. "Najdôležitejšie gól kariéry!" Radoval sa.

Bežala len štvrtá sport stavky minúta a Barcelona sa odpichli k piatemu triumfu v Lige majstrov. Najprestížnejšiu klubovú súťaž sveta vyhrala už v rokoch 1992, 2006, 2009 a 2011.


Žiadny tím v poslednej dekáde nie je úspešnejší.

Barcelona potvrdila rolu favorita. Bola lepšia, nebezpečnejšie, výraznejšie. Na talianskeho súpera bola výborne pripravená a od úvodných minút si vytvorila prevahu.

Napriek tomu nakoniec k triumfu nedokráčela suverénne, ako sa spočiatku mohlo zdať.Naopak, po prestávke sa dokonca o výsledok chvíľu bála. < /p>

Juventus totiž dokázal vyrovnať. Rýchla akcia skončila u Téveza, ktorého pokus bravúrne vytiahol gólman Ter Stegen. Avšak len k voľnému Morata, ktorý dorážal do odkrytej brány.

Mladý španielsky útočník sa radosťou skĺzol po kolenách a po chrbte ho plačali spoluhráčovi. Stále mal šancu obhájiť minuloročný titul, na ktorý dosiahol ešte s Realom Madrid. Ale kouč Allegri zostal v pokoji, nedal priechod emóciám.

Akoby tušil, čo sa stane ani nie štvrťhodinu nato. Akciu znovu načal Messi, ktorý ťahal útok z polovice ihriska. Na hranici pokutového územia vypálil a Buffon vyrazil len pred dobiehajúceho Suáreza.Uruguajský útočník rázne uťal šance Juventusu.

"Keď prídete do tímu ako Barcelona, ​​tak viete, že musíte vyhrávať. To sa nám dnes podarilo a ma sa splnil jeden veľký sen, "líčil Suárez. "Ale myslím, že dnes sme si za náš výkon vyhrať zaslúžili."

K žia dnemu drámy nemuselo dôjsť, keby turínsky tím nemal Buffona. Skúsený brankár, ktorý ani tentoraz nedosiahol na svoj prvý triumf v Lige majstrov, dlho Juventus držal v hre. Treba po Alvésově pohotové strele predviedol výborný reflexívne zákrok. Poradil si aj s pokusmi Neymara a Suáreza, ktorého veľkou šancu zlikvidoval aj po prestávke.

Nebyť Buffona, bolo do pauzy rozhodnuté. Juventus nestíhal a proti lehkonohému súperovi často chyboval.Vôbec sa nedostal do tempa, do nejakého dôslednejší tlaku.

Ale to neznamená, že nemal príležitosti. Len je nedokázal dotiahnuť do konca. Útočník Tévez strieľal v úvode zápasu nad bránu, jeho spoluhráč Vidal po rýchlom protiútoku tiež a Morata po dvadsiatich troch minútach poslal loptu vedľa. Marchisio strieľal tvrdo, ale znovu nad brvno.

Prvý strelu na bránu si taliansky šampión pripísal až v 44. minúte. Marchisiův pokus však nemal razanciu a navyše mi eril presne na gólmana Ter Stegen, ktorý bol do tej doby takmer bez práce.

"Verili sme, že máme šancu a môžeme vyhrať. Ale nakoniec musíme uznať, že vyhral lepší tím, "vyhlásil Buffon.

Po prestávke síce Juventus vyrovnal a nakrátko sa dostal do zápasu, ale Barcelona si piaty triumf vziať nenechala.Pogba totiž hlavičkoval len nad bránu a ďalšie príležitosti si postrážil Ter Stegen.

Barcelona naopak z poslednej akcie zvýšila na konečných 3: 1 a spustila veľkolepé oslavy. Znovu je najlepším tímom Európy.

stavkovanie

Ingen kommentarer:

Send en kommentar